မဂၤလာပါရွင္.. ဒီဘေလာဂ္ေလးကို ၂၀၀၆ ၾသဂုတ္လမွာ စတင္ေရးခဲ႔ပါတယ္။ အခုေတာ႔ အိမ့္ခ်မ္းေျမ့ေဒါ့ကြန္းမွာ စာေတြ ဆက္ေရးေနေၾကာင္းပါ...။
လာလည္ေသာ လူနည္းစု ေမာင္ႏွမမ်ားကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။

Thursday, October 22, 2009

ၾကက္သားဗူးသီး၊ ၾကက္သားရိုစ္ နွင့္ ဘဲဥဆားစိမ္သုပ္

ဘေလာ႔ဂါေတြထဲမွာ ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႔ စႏၵကူးေမတို႔ ျမဴးသွ်ရီတို႔ မိုးမိုးစတား တို႔ရယ္.. အျခားအျခားေသာ ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႔ ဘေလာဂါမမေလးတို႔ရဲ႕လက္ရာေတြကို အားက်တာနဲ႔ မေလးလဲ ကိုယ့္လက္ရာအခ်ိဳ႕ကိုစုေပါင္းၿပီး တင္လိုက္ပါတယ္။


မေလး ခ်က္ေသာဟင္းမ်ားကေတာ့ ျမန္၊ ေကာင္း၊ သက္သာ ပါပဲ။ စိတ္ကလည္း အေတာ္ရွည္သည္ကိုး။ အိမ္နံမည္စိုးလို႔ ဆီလည္း ဘယ္ေသာအခါမွ သတ္ၿပီး မခ်က္ပါ။ ဆီသတ္ရမယ္ဆိုရင္လည္းေလ.. ေနသာတဲ႔ေန႔ကို ေစာင့္ၿပီး အျပင္ထြက္ခ်က္ပါတယ္။ အေအးပိုင္းနိုင္ငံေတြက အိမ္မ်ားကလဲ အလုံပိတ္ေတြဆိုေတာ့ vent ေတြ ဘယ္ေလာက္ေကာင္းေကာင္း ဆီသတ္ခ်က္ရင္ တစ္အိမ္လုံး အလြန္နံေသာေၾကာင့္ျဖစ္ပါတယ္္။ အိမ္ထဲက ဆိုဖာေတြ၊ အက်ီ ၤေတြပါ အနံ႔စြဲပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္အနံ႔စြဲစြဲ ျမန္မာထမင္းဟင္းမွလည္း ကိုယ္ေတြက အရသာေတြ႕တယ္ မဟုတ္ပါလား။ တစ္ခါက ေမာင္နွစ္မေတြ ခရစ္စမတ္ရက္ေတြမွာ ျမန္မာထမင္းဟင္း အႀကီးအက်ယ္ခ်က္စားၾကၿပီး shopping mall ဘက္ ထြက္လာၾကတယ္။ အိမ္ထဲမွာေနေနၾကတုန္းက အနံ႔က ရိုးေနေတာ့ မသိသာဘူး။ mall အျပင္ဘက္မွာ ကားရပ္ၿပီး အျပင္လည္းထြက္လိုက္တာနဲ႔ ေဆာင္းေလၾကမ္းၾကမ္းက တိုက္လာတာ၊ ကိုယ္ေတြမွာပါလာတဲ႔ ဟင္းနံ႔ေတြက ေထာင္းဆို ထလာပါေလေရာ။ ကုတ္အက် ီ ၤေတြ၊ ဆံပင္ေတြထဲ ကအနံ႔ေတြက ေဆာင္းေလရူးနဲ႔အတူ လိႈင္လိႈင္သင္းပါေလေရာ။ ကားနားမွာပဲ ကုတ္ေတြခၽြတ္ခါ၊ မေလးအပါအ၀င္ ဆံပင္နည္းနည္းရွည္တဲ႔ အစ္မေတြလည္း ဆံပင္ေတြကို (ေရာ႔ခ္ဂီတသမားေတြလို) ခါပီး mall ထဲ အုပ္လိုက္၀င္သြားၾကတယ္။ မ၀င္ခင္ တစ္ေယာက္ေခါင္းတစ္ေယာက္ ရႈခိုင္းၾကရေသးတယ္.. အျဖစ္က။ အဲလိုနဲ႔ The Bay က ေရေမႊးေကာင္တာနားေရာက္ေတာ့ အကိုတစ္ေယာက္က သူ႔လက္နံေနတယ္ဆိုၿပီး sample တင္ေပးထားတဲ႔ ကရမ္ကို သြားယူၿပီး လက္ဖ၀ါးမွာ ပြတ္လိုက္တယ္။ အဲ႔ဒါ မိန္းကေလး ကရမ္ လို႔ဆိုေတာ့.. ေနပေစတဲ႔။ အနံ႔သက္သာရင္ၿပီးေရာလို႔ဆိုတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ က်န္တဲ႔အစ္မေတြကလည္း sampleေရေမႊးေတြကို လက္ဖမိုးေလးေတြမွာ မသိမသာပြတ္ေနၾကတယ္။ အကိုက ကရမ္လိမ္းၿပီးေတာ့ အေျခအေနဘယ္လိုလည္းဆိုၿပီး မေျပာမဆို မေလးရဲ႕နွာေခါင္းနားလာကပ္ၿပီး သူ႔လက္ႀကီးရႈခိုင္းတာ၊ ေမ႔ မတတ္ကိုျဖစ္သြားတယ္။ ဟင္းနံ႔နဲ႔ ကရမ္အနံ႔ေရာထားတာ ဘယ္လိုေနမလည္း စိတ္သာကူးၾကည္႔ၾကပါေတာ့။ အဲဒီေန႔ကလည္း London Drugs ထဲမွာ စက္ပစၥည္းတစ္ခု သြားၾကည့္တာ ေရာင္းတဲ႔၀န္ထမ္းေတြ မေလးတို႔ေတြရဲ႕ အနားကေန သိသိသာသာကို ေရွာင္ထြက္သြားၾကတယ္။ အဲသေလာက္ကို ျဖစ္တာပါ။ ဟင္းခ်က္တာ မေျပာခင္ အနံ႔အေၾကာင္း ဘယ္လိုေရာက္သြားပါလိမ္႔ေနာ္.... ျပန္ဆက္ပါမယ္။


အဲဒီေန႔က ေနသာတယ္.. ။ ရွားရွားပါးပါး ကေနဒါရဲ႕ေအာက္တိုဘာမွာ ေနသာတဲ႔ေန႔ကေလးမို႕ ေနာက္ဘက္၀ရံတာမွာထြက္ၿပီး ၾကက္သားဗူးသီးဟင္း ခ်က္ျဖစ္တယ္။ ဒါေတာင္ လုံးၿပီးခ်က္တာပါ။

outdoor.jpg

လာပါျပီ... ကေနဒါဗားရွင္း ၾကက္သားဗူးသီး
(ျပင္ဆင္ခ်ိန္မွ က်က္သည္ထိ - ၄၀ မိနစ္)


currey1.jpg

ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အတုံးေတြတုံး၊ ၾကက္သြန္ ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းကို စက္ထဲ ထည့္ၾကိတ္၊ ျပီးေတာ့ အိုးထဲမွာ ၾကက္သားေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ေတြရယ္၊ ဆီ၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ အကုန္ထည့္ျပီး မီးေပၚတင္ထားလိုက္ပါ။



currey2.jpg

အဲဒီအခ်ိန္မွာ ဗူးသီးကို လွီးပါ။

currey3.jpg

currey4.jpg

ၾကက္သား နည္းနည္းနူးလာရင္ ဗူးသီးေတြ ထည့္လိုက္ၿပီး ပုံမွာျပထားတဲ႔ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ကို ဗူးသီးနူးေလာက္ခ်ိန္မွာ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။

currey5.jpg

အားလုံး နူးတဲ႔အခ်ိန္မွာေတာ႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလး နည္းနည္းျဖဴးလိုက္ပါ။

currey6.jpg

ဒါဆို ကေနဒါဗာရွင္း ၾကက္သားဗူးသီးရပါျပီ။

♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫


ၾကက္သားရိုစ္ (ျပင္ဆင္ခ်ိန္ အပါအ၀င္... မိနစ္ ၂၀)

croast1.jpg

ၾကက္သားကို ထုံးစံအတိုင္း အေနေတာ္ အတုံးတုံးပါ။ မုန္လာဥနီေလးေတြကို အ၀ိုင္းေလးေတြ ညီညီ၀ိုင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း အ၀ိုင္းေလးေတြ လွီးပါ။ ၿပီးေတာ့ အိုးထဲထည့္ၿပီး ဆီအနည္းငယ္၊ သၾကား၊ ဆားနည္းနည္းနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထည့္ၿပီး မီးေပၚတင္ပါ။


croast2.jpg

ၾကက္သားအနည္းငယ္နူးလာခ်ိန္မွာ ပန္းေဂၚဖီေလးေတြကို ထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးေတာ့ အုပ္ထားလိုက္ရင္ ၾကက္သားပန္းေဂၚဖီမုန္လာဥနီရိုစ္ ရပါၿပီ။

croast3.jpg

သူက အိမ္လည္း မနံဘူး။ ရုံးကို ထမင္းနဲ႔ ထည့္သြားလို႔လဲရတယ္။ ေပါင္မုန္႔ေလးနဲ႔လည္း ထည့္သြားလို႔ ရပါတယ္။

♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫


ဘဲဥဆားစိမ္သုပ္... ( ၁၅ မိနစ္)

ဒီဘဲဥဆားစိမ္ကေတာ့ ဗီယက္နမ္ဆိုင္မွာ ျပဳတ္ၿပီးသားဗူးနဲ႔လာပါတယ္။ ေျခာက္လုံးကို ေလးေဒၚလာခြဲေလာက္ပဲ ေပးရတယ္။

egg1.jpg

ၾကက္သြန္ပါးပါးလွီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါပါးလွီး၊ ဆီစိမ္းရယ္ နဲ႔ပဲ သုတ္လိုက္တာပါ။ ဆားစိမ္ဆိုေတာ့ ဆားမထည့္ပါ။ အခ်ိဳမႈန္႔ မသုံးပါ။ သံပုရာသီးေလးနဲ႔ နံနံပင္ေလး အုပ္ရင္ ပိုၿပီး အဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္။


egg3.jpg

မေလးရဲ႕ အထက္ပါ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းက နွယ္နွယ္ယယ မဟုတ္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔လည္းဆိုေတာ့ ဘေလာဂ္သက္တမ္းသုံးနွစ္မွာ ဒုတိယအၾကိမ္ေျမာက္ ေရးသားျပဳစုျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ဂႏၱ၀င္ပါပဲေနာ္...။


လြန္ခဲ႔ေသာ သုံးနွစ္ေလာက္ ဘေလာဂ္စေရးကာစက ကေနဒါဗားရွင္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္နည္းကို ေရးသားျပဳစုဖူးပါတယ္။ စိတ္၀င္စားရင္ ေအာက္မွာ ဖတ္ၾကည့္နိုင္ပါတယ္။ အိပ္မက္က ျပန္ကူးထားေပးတာပါ။ စာလုံးေပါင္းအမွားမ်ားစြာကိုလည္း သိပ္ဆိုးဆိုး၀ါး၀ါးေတြကလြဲၿပီး အရင္အတိုင္း မျပဳမျပင္၊ ျပန္လည္တင္ထားေပးပါတယ္.. လို႔။


♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫♫ ♥●••·˙ ˙·••●♥♫


Monday, October 30. 2006
Spinach အရြက္နွင့္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္နည္း

. . .

လူေလးေယာက္စာ

spinach နွစ္စည္း
ႀကက္သြန္နီအႀကီး တစ္ဥ
ႀကက္သြန္ၿဖဴအေသး တစ္ဥ
မွ်စ္ပုလင္း ေလးပုံသုံးပုံ
(ဇက္ေႀကာတက္မွာမစိုးရိမ္ရင္ တစ္ပုလင္းလုံးထည့္နိုင္ပါသည္)
မွ်င္ငါးပိ ထမင္းစားဇြန္းတ၀က္
ငရုတ္သီးစိမ္း ေလးေတာင့္ခန္ ့

ျမန္မာျပည္နဲ ့ေ၀းတဲ့ အခ်ိဳ ့ေသာအရပ္ေဒသေတြမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အစစ္(သို့)
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မရရင္ spinach အရြက္ကို ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေနရာမွာ အစားထိုးၿပီးသုံးႀကပါတယ္..
အဲလိုအစားထိုးသုံးခ်က္ႀကတဲ့ ခ်က္ၿပဳတ္နည္းကို အိပ္မက္မွာတင္ႀကရေအာင္ဆိုတဲ့
အိုင္ဒီယာကိုေပးတာကေတာ့ ကိုByakga ပါ..
သူကလဲမအားတာနဲ ့အခ်ိန္ရရင္ ကၽြန္မပဲ ေရးလိုက္ေတာ့ဆိုတာနဲ့
ကၽြန္မရဲ ့ခ်ဥ္ရည္ဟင္းလက္ရာကို စာဖတ္သူမ်ားနွင့္ေ၀မွ်ပါတယ္..

သူ႔နည္းက ပိုေကာင္းနိုင္ေပမယ့္ ကၽြန္မနည္းကိုလဲ ၿမည္းစမ္းႀကည့္ႀကပါ..
(ကၽြန္မထက္ခ်က္တတ္သည့္သူမ်ားရွိလို ့
ကၽြန္မ ခ်က္ၿပဳတ္နည္းမမွန္ရင္ မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေပးႀကပါ။ ခ်က္ၿပဳတ္နည္းနွင့္ မတူပဲ ၀တၳဳနွင့္တူေနပါက ေ၀ဖန္အႀကံၿပဳေပးႀကပါ။)

bambooshoots.jpgspinach.jpg

စပါၿပီ။

က်မ္းမာေရးနွင့္ ညီညႊတ္လိုပါက လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မွ်စ္ကိုသုံးပါ။
အလွ်င္လိုေနသည့္အခါတြင္ (ပ်င္းသည့္အခါတြင္)ပုံတြင္ေဖာ္ၿပထားေသာ ပုလင္းမွ်စ္ကိုသုံးပါ။
ပုလင္းထဲမွ မွ်စ္မ်ားကို (ပိန္ခ်င္လွ်င္) စကာထဲကုိစစ္ထည့္ၿပီး ေရထပ္ေဆးပါ။
ပုလင္းထဲက ဆီကုိနွစ္သက္ပါကဆီသတ္ရန္ အနည္းငယ္ယူသုံးနိုင္ပါသည္။
(ဆီကိုေခၽြတာၿခင္းမဟုတ္ပါ၊ ဟင္းရဲ့အေရာင္အဆင္းပိုလွေသာေႀကာင့္ၿဖစ္ပါသည္)

ငါးကို ဆား၊ နႏြင္းသင့္ရုံ နယ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ အခ်ိန္အနည္းငယ္ထားပါ။
အိမ္မနံခ်င္ရင္ေတာ့ ဆီမသတ္ပဲ ဆီ၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ မွ်င္ငါးပိ၊ နႏြင္းတို့လုံးခ်က္ခ်က္ပါ။
ဆီသတ္ခ်က္မွ အရသာရွိတယ္လို့ ထင္သူမ်ားကေတာ့ အလြန္ေလၿပင္းထန္တဲ့ ရက္ကိုေစာင့္ၿပီး
ၿပဴတင္းတံခါးေတြ အကုန္ဖြင့္ၿပီး ဆီသတ္ခ်က္နိုင္ပါသည္။ (တိုက္ခန္းတြင္ေနထိုင္သူမ်ားကေတာ့
ငါးဆီသတ္နံ ့ၿပင္းထန္လွ်င္ တံခါးေခါက္ၿပီး လာေၿပာမည့္သူမ်ားနွင့္ ႀကဳံေတြ ့နိုင္သၿဖင့္
ဘုရားစာရြတ္ၿပီး ခ်က္ပါ။ ထိုသူမ်ားသည္ ေလထုညစ္ညမ္းသည္ဆိုၿပီး ကားထုတ္လုပ္ေသာ
အႀကီးစားလုပ္ငန္းရွင္မ်ားကို တရားစြဲေသာ California Governor General – Arnold Schwarzenegger လိုလူမ်ိဳးမ်ားၿဖစ္နုိင္ေႀကာင္းလဲ သတိၿပဳပါ။
ေက်ာင္း၊ ရုံး၊ အလုပ္သြားခါနီး ကိုယ့္မိခင္ ဒီလိုဟင္းမ်ိဳးခ်က္ေနလွ်င္
အိပ္ခန္းထဲကၿပဴတင္းေပါက္မွ ေလွကားေထာင္ဆင္းၿပီးသာ အၿပင္သို ့ထြက္သြားပါ။)

ငါးအနည္းငယ္နူးလွ်င္ အရြက္နွင့္ မွ်စ္ကိုထည့္ပါ။ အရြက္မ်ားနူးလာလွ်င္
မန္က်ည္းမွဲ့ရည္ (သို ့) ဗီယက္နန္ဆိုင္မ်ားတြင္ ရနိုင္ေသာ Tamarind Soup Base ကိုထည့္ပါ။
ငံၿပာရည္ႀကိဳက္သူမ်ား အငန္လိုသလိုထည့္နိုင္ပါသည္။ ေရဆူေသာ္ ငရုတ္သီး စိမ္းအုပ္ၿပီးခ်ပါ။
သက္သတ္လြတ္စားလိုသူမ်ား ငါး၊ ငပိ မထည့္ပဲ ဒီအတိုင္းခ်က္လွ်င္လဲ အရသာအလြန္ေကာင္းပါသည္။

လက္မနံခ်င္ရင္ တခါသုံး မီးဖိုေခ်ာင္လက္အိတ္ပါးပါးေလးနွင့္ ငါးကိုကိုင္ပါ။
(စားရသည့္သူမ်ားလဲ စိတ္ပိုသန့္နိုင္ပါသည္)
ဆံပင္ထဲသို ့ဆီသတ္နံ ့မ၀င္ခ်င္ရင္ မသုံးရေသးေသာ ေရခ်ိဳးတဲ့ shower cap ကိုအသုံးၿပဳနိုင္ပါသည္။
(မေတာ္တဆ ဆံပင္ခ်ည္ ဟင္းထဲမက်ရန္ကာကြယ္ရာလဲက်ပါသည္)
အိမ့္ခ်မ္းေၿမ့ဟင္းခ်က္ရင္ အၿမဲအဲလိုလက္အိတ္ေတြ၊ ဆံပင္အစြတ္ေတြနဲ့ ခ်က္သည္လို့ေတာ့မထင္ေစလိုပါ။

Spinach သည္ အၿခား ကယ္လ္စီယမ္ပါေသာ ဟင္းရြက္မ်ားကဲ့သို့ပင္ အရိုးမ်ားကိုသန္စြမ္းေစပါသည္။ မွတ္ဥာဏ္ကိုလဲေကာင္းေစသည္။ ပိုတက္စီယမ္၊ မက္ဂနီစီယမ္၊ ဗီတာမင္ K မ်ားနွင့္ၿပည့္စုံသည့္အၿပင္
အူမႀကီးကင္ဆာနွင့္ ေလၿဖတ္ၿခင္းတို့ကိုလဲ ကာကြယ္နိုင္သည္ဟု သိရပါသည္။

အားလုံးကိုေက်းဇူးတင္ပါသည္။

hut1.png



1.

အားလံုးၾကိဳက္တယ္.. ၾကိဳက္တယ္..
လာစားသြားတယ္ေနာ္….။

Comment by သိဂၤါေက်ာ္ — October 22, 2009 @ 2:31 am |Edit This
2.

မေလးေရ ……….. စားေကာင္းေသာက္ဖြယ္ေလးေတြ လာငမ္းသြားတယ္ေနာ္။ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကိုလည္း ေကာ္ပီ ကူးသြားတယ္။ ဒီမွာေတာ့ စလံုးဗားရွင္းနဲ႔ ခ်က္စားမယ္ေလ။ း)

ခင္မင္ေလးစားလွ်က္

Comment by ဒ႑ာရီ — October 22, 2009 @ 2:35 am |Edit This
3.

အ၀ဆြဲသြားပါသည္။ ထပ္စားဖို႔လည္း ပါဆယ္ထုတ္သြားပါ၏။
မေလး…. လင့္ခ္ခ်ိတ္ထားလိုက္တယ္ေနာ္….ခြင္ျပဳပါခင္ဗ်ာ….

Comment by ဏီလင္းညိဳ — October 22, 2009 @ 3:56 am |Edit This
4.

မမအိမ္႔ေရ…
ေရာက္တယ္ေနာ္ … မမအိမ္႔ လက္ရာေလးကို ေသခ်ာေလ႔လာသြားတယ္….။
ထင္ေတာင္မထင္ထားဘူး ကေလာင္တံကို ကြ်မ္းက်က္စြာကိုင္ႏိုင္သလို မီးဖိုေခ်ာင္ကိစၥေလးေတြလည္း ကြ်မ္းက်င္ပိုင္ႏိုင္လိမ္႔မယ္လို႔ းP
မမ လက္ရာေလး အျပင္မွာပဲ လာစားေတာ႔မယ္ေနာ္…. ဟိ ေကြ်းမွာလား မသိ …. းp
ခ်စ္တဲ႔ ညီမေလး
ႏွင္း

Comment by ႏွင္းေဟမာ — October 22, 2009 @ 3:59 am |Edit This
5.

မေလးေရ.. ဟင္းခ်က္တဲ့ ပို႔စ္လား..မသီတာ တခုမွ မတင္ရေသးဘူးေလ…ဟင္းမခ်က္တဲ့ ပို႔စ္ေတာ့ တင္ပါတယ္…
မသီတာကို မခ်က္တတ္ မျပဳတ္တတ္လို႔မထင္ေစလိုပါ…သျဖင့္ ဟင္းခ်က္ျခင္းအႏုပညာ ဟူေသာ ပို႔စ္တခု အလ်င္အျမန္ေရးရန္ စိတ္ပိုင္းျဖတ္မိပါေၾကာင္း… း)

Comment by S-C — October 22, 2009 @ 4:20 am |Edit This
6.

အားလံုးအတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါသည္.. =) (ဒီတစ္ခါ အေတြးမေခါင္ေတာ့ပါဘူး)

Comment by ShwunMi — October 22, 2009 @ 6:43 am |Edit This
7.

ဒီေန႕…. Gmail ရဲ႕ custom massage မွာ… စာေကာင္းေကာင္းဖတ္ခ်င္တယ္လုိ႕ တင္ထားမိတယ္…။
မမ တစ္ေယာက္က ဒီကိို သြားဆုိျပီး ညႊန္လုိက္လုိ႕… ေရာက္လာရင္းနဲ႕ …. ေန႕လည္ေလာက္ထဲက စဖတ္လုိက္တာ…..ရုံးမွာ ဘာအလုပ္မွကို မလုပ္ျဖစ္လုိက္ဘူး…အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့လဲ…. ဆက္ဖက္ေနတာ..ခု အိပ္ဖုိ႕ သင့္တဲ့ အခ်ိန္ေရာက္ေနလုိ႕ အိပ္ေတာ့မယ္… ၀တၱဳ ေတြေတာ့ ကုန္ျပီ…က်န္တာေတြ ေနာက္ေန႕ေပါ့…။။ ေျပာခ်င္တာ C box လဲ မရွိေတာ့… ခု ေနာက္ဆုံးေရးထားတဲ့ ဒီပုိစ့္ ေလးမွာပဲ ေျပာသြားေတာ့တယ္…။ မမ စာေတြ အရမ္းၾကိဳက္တယ္..၊ အျမဲေရာက္လာျဖစ္ေတာ့မွာပါ…။

ခင္တဲ့

Comment by ေမဇင္ — October 22, 2009 @ 8:25 am |Edit This
8.

Ma Lay yay,

I am going to cook “Spinch with bamboo shoot sour soup” using your cooking method this weekend. I know I am going to eat a lot at least 2 full plates of rice.
You can also pair it with “Burmese style kyet thar kyaw”. Yum….! Um …Um…good.

Thanks.

Ordinary housewife Lin

Comment by Lynda — October 22, 2009 @ 9:40 am |Edit This
9.

စားသြားၿပီဗ်ိဳ ့

Comment by minthant2009 — October 22, 2009 @ 9:58 am |Edit This
10.

ၾကက္တားနဲ႔ ဘူးတီးနဲ႔ စားခ်င္လွၿပီ …
ရွလြတ္

Comment by aye — October 22, 2009 @ 10:01 am |Edit This
11.

အဟား …..က်က္ျပီလား မၾကီး … ဗုိက္ဆာေနတာနဲ႔အေတာ္ပဲ ….စားမယ္ေနာ္ :P
မၾကီး ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႔ပါေစ…..

Comment by စာခ်စ္သူ — October 22, 2009 @ 10:37 am |Edit This
12.

ေနေကာင္းၿပီထင္တယ္.. ဟင္းေတြခ်က္ေနတာ..။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုၾကည့္ၿပီး အစ္မဟင္းခ်က္ေကာင္းမယ္ဆိုတာယံုတယ္.. သပ္သပ္ရပ္ရပ္ ကၽြမ္းကၽြမ္းက်င္က်င္နဲ႔ ရြရြေလးၿပင္ထားသလိုဘဲ..။ ဗူးသီးနဲ႔ၾကက္သားေလးစားခ်င္တယ္..ထမင္းပူပူၿဖဴၿဖဴေလးနဲ႔။

Comment by Evergeen Phyo — October 22, 2009 @ 10:54 am |Edit This
13.

အစ္မေရာက္လာလည္သြားပါတယ္။ဟင္းေတြလည္းလာေလ႕သြားပါတယ္။အစ္မ ကြ်န္ေတာ္တို႕ရဲ႕ဒီဆိုဒ္ေလးမွာလည္းအဖြဲ႕၀င္ျပီးစာမ်ားေရးသားေပးေစလိုပါတယ္။
http://myanaungfamily528.ning.com/

Comment by ေတာသားေလး — October 22, 2009 @ 5:08 pm |Edit This
14.

မမေရ….
ဒီေလာက္ခ်က္တတ္တာ
ေနာက္လည္းလာစားမယ္သိလား

Comment by ျမဴးသွ်ရီ — October 22, 2009 @ 5:54 pm |Edit This
15.

ဒီလို လွ်ိဳထားတာေကာင္းလား။ မၾကီးကိုတခါမွခ်က္မေကၽြးဘူး။ အခုေတာ့သက္ေသရွိျပီ။
မခ်က္တတ္ဘူးေျပာရင္စိတ္ေကာက္မွာ။ဒါဘဲ။ ခရစ္စမတ္က်ရင္ဖိတ္ေကၽြးပါေနာ္ ေနာ္ ေနာ္။
ညီမေလးေပ်ာ္လို႕ မၾကီး၀မ္းသာတယ္။ ဖတ္ျပီးသားေတြေပမဲ့ျပန္ဖတ္ေနတယ္.(အလြတ္က်က္ေနတာမဟုတ္ပါ။)ဟီးဟီး

Comment by Htate Htar(လရိပ္သာ) — October 22, 2009 @ 6:41 pm |Edit This
16.

အားပါးပါး….

အားပါးပါး…

အားးးးးး ပါးးးးး ပါးးးး

း)

ဖြင္႔ဟေျပာဆုိရန္ ခြန္အားမရွိေလာက္ေအာင္ ဗုိက္ထဲတြင္ ဂလြီဂလြမ္ျမည္သြားပါ၏…

ဟင္းခ်က္နည္းေရးတာ ဒီတစ္ခါ ပထမဦးဆုံးပဲထင္တယ္. ကၽြန္ေတာ္ေတာ႔ အရင္တုန္းက ခဏခဏေရးဖူးတယ္. ေနာက္ပုိင္းက်ေတာ႔ ကုိယ္ခ်က္တဲ႔ဟင္း ကုိယ္မစားခ်င္
ျဖစ္လာတာနဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းအေၾကာင္းလည္း မေရးျဖစ္ေတာ႔ပါဘူးဗ်ာ…

ေနာက္က်မွ အေမရိကန္ဘဲဥေၾကာ္နည္း အေၾကာင္း ေရးျပဦးမယ္. ဟတ္ဟတ္ဟတ္.

Y.

Comment by Yan — October 22, 2009 @ 10:21 pm |Edit This
17.

သိဂၤါေက်ာ္ … ဒ႑ာရီ .. ရႊန္းမီ.. မင္းသန္႔… ေအး… စာခ်စ္သူ.. ျမဴးသွ်ရီ…
မေလးရဲ႕ ဟင္းမ်ားကို လာေရာက္အားေပးေသာေၾကာင့္.. ၀မ္းသာေက်းဇူးတင္၏။
ဏီလင္းညိဳ .. လင့္ခ္နိုင္ပါသည္ရွင္.. ေျပာစရာမလိုပါရွင္..
နွင္းေဟမာ… နွင္းရဲ႕ ေကာ႔မန္႔ဖတ္ၿပီး ပါးစပ္ပိတ္လို႔ မရဘူးျဖစ္သြားတယ္။ ေပ်ာ္လို႔..
S-C …. ဟင္းခ်က္ျခင္းအနုပညာတဲ႔လား မသီတာရယ္.. ဖတ္ခ်င္တယ္။
ေမဇင္… ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေမဇင္၊ ညႊန္းေပးေသာ မမ ဆိုသူကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
လင္ဒါ… မေလးေတာင္ စားခ်င္သြားတယ္။ ၾကက္သားေၾကာ္နဲ႔ခ်ဥ္ဟင္းေလးနဲ႔
အၿမဲစိမ္းျဖိဳး …. စကၤာပူကို ၾကက္သားဗူးသီး ပါဆယ္ပို႔လိုက္ပါၿပီ။
ေတာသားေလး.. အစ္မလာခဲ႔ပါမယ္။
လရိပ္သာ.. တစ္ကယ္က ခ်က္ေကၽြးရမွာစိုးလို႔ မခ်က္တတ္ခ်င္ဟန္ေဆာင္ေနတာေပါ့.. သိဘူးလား..။ မႀကီးရဲ႕ေက်းဇူးေၾကာင့္ ကိုယ္႔စာအုပ္ကိုယ္ ကိုင္ခြင့္ရွိတဲ႔ အထိန္းအမွတ္နဲ႔ေတာ့ ေၾကြးမွာေပါ့။ ;)
ရန္ေအာင္… ကိုရန္.. အေမရိကန္ေတြက ဘဲဥကို ေရနဲ႔ေၾကာ္တယ္ ၾကားဖူးတယ္ေနာ္..

Comment by မေလး — October 22, 2009 @ 11:32 pm |Edit This
18.

ၾကက္သားဗူးသီးခ်က္ေနက်ေပမယ့္ အိမ့္လို ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ေလးနဲ ့ တခါမွ မခ်က္ဖူးဘူး… ေကာင္းမယ့္ပံုေလး… အိမ့္လက္ရာေလးေတြၾကည့္ရတာ ဟင္းခ်က္လက္ဆိပ္ရွိမယ့္သူပဲ… လက္ဆိပ္ရွိတယ္ဆိုတာ ဘာခ်က္ခ်က္ေကာင္းတာကို ေျပာတာေလ… ဒီမွာေတာ့ဆားဘဲဥက ဒီအတုိင္း၀ယ္လုိ ့ရတယ္… အမက ေဆးဘဲဥသာ သုတ္စားေနက်… ဆားဘဲဥကို ဆန္ျပဳတ္နဲ ့ေသာက္ျဖစ္တာ မ်ားတယ္… အိမ့္သုတ္သလုိသုတ္စားၾကည့္ဦးမွ

Comment by တန္ခူး — October 23, 2009 @ 3:34 am |Edit This
19.

စားခ်င္တယ္..စားခ်င္တယ္.. မမ…. ပို ့လုိက္ပါဗ်ိဴ ့..

Comment by ရည္မြန္ထိပ္ထား — October 23, 2009 @ 3:55 am |Edit This
20.

ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ေလးက ၀ိုင္လိုသေဘာမ်ိဴးလား။ သၾကားခပ္မဲ႔အစား အဲလိုပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ေလးခပ္တာ ပိုေကာင္းမယ္ေနာ္။ နည္းမွတ္သြားပါတယ္။

Comment by Anonymous — October 23, 2009 @ 4:46 pm |Edit This
21.

တန္ခူး... မ ေျပာတာနဲ႔ အားေတာင္တက္လို႔ ဒီေန႔ မုန္လာဥ ခ်ဥ္ရည္တစ္အိုးႀကီး ခ်က္ပစ္လိုက္တယ္
ရည္မြန္ထိပ္ထား .. ပို႔လိုက္ၿပီ.. ပို႔လိုက္ပါၿပီ း))
Anonymous .. ဟုတ္တယ္..သူက အခ်ဥ္နဲ႔အဆိမ္႔ဓာတ္ေလးေပးလို႔ သုံးတာပါ။

Comment by မေလး — October 23, 2009 @ 11:58 pm |Edit This
22.

ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ ပါတယ္ဆိုတဲ့ ၾကက္သားဗူးသီး စားခ်င္တယ္၊ ဗိုက္ဆာေနတုန္း ဖတ္လိုက္တာ :P မရွက္တန္းေျပာရမယ္ဆိုရင္ သြားရည္ေတာင္က်သလားသိဘူး
(ၾကိဳက္မရွက္ ငတ္မရွက္ ငိုက္မရွက္ဆိုတာေတာ့ စကားပုံရွိပါတယ္)

Comment by ေဒါင္းေသေခ်ာင္းမွာ ေပ်ာ္သည့္ က်ား — October 24, 2009 @ 6:58 am |Edit This
23.

မမခ်က္ထားတာစားခ်င္စရာ.. ဗူးသီးၾကက္သားေရာ၊ ၾကက္သားလံုးေရာ… အကုန္ကိုၾကိဳက္တယ္..
အဲဒီပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ ေတြ႔တယ္.. ဟင္းထဲေတာ့မခ်က္စားဖူးဘူး..
အဆန္းေလးဘဲ..ဒီတစ္ခါေတာ့ ထည့္ခ်က္အံုးမွ…

Comment by ကူးကူး — October 24, 2009 @ 10:17 am |Edit This
24.

အားပါး.. စားစရာေတြကေတာ့ မိုက္သဗ်ိဳ႕….. ရွယ္ပဲ

Comment by လင္းဦး(စိတ္ပညာ) — October 26, 2009 @ 11:19 pm |Edit This
25.

my first time ever visit. impressive blog!

Comment by steve — October 27, 2009 @ 2:53 pm |Edit This
26.

ပန္းသီးငါးပိခ်က္စားခ်င္တယ္။ အိမ္ေနာက္ေဖးမွာ ခ်ိတ္ထားတဲ့ dream catcher ေလးကိုလည္းလိုခ်င္တယ္.. =)

Comment by ဘာညာ — November 16, 2009 @ 10:12 pm |Edit This

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...